maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ready... Steady.. GO!

Kevään ja lähestyvän kesän kunniaksi aloitin tällaisen proggiksen. Tämä on siis se Jutan ja Bullin kai aikalailla "alkuperäinen" dieetti, joka on näköjään taas saatavilla netistä. (Tai no, onhan se ollut ilmestymisestään asti jostakin saatavilla.)

Kokeilen nyt pari päivää mennä pilkulleen ohjeiden mukaan. Olen joskus monta vuotta sitten (lukioiässä?) kuukauden tätä ruokavaliota noudattanut, mutta muistelisin, että mun liikuntamäärillä alkoi välillä yksinkertaisesti päässä sumeta, kun energiankulutus oli niin paljon energiansaantia suurempi. Silloin puuttui omaa harkintakykyä, ja menin täsmällisesti ohjeiden mukaan vaikka välillä heikkoa teki. Nyt omaa harkintaa on toivottavasti kasvanut päähän vähän lisää. :) Katselen nyt, riittääkö tämä energiamäärä salin lisäksi juoksulenkkeihin, sekä muutamana iltana viikossa sähly- ja lentopallokentillä kirmaamiseen. Jos vauhti alkaa liiaksi hyytyä, lisään surutta ruokaa (rasvaa!) koneeseen.

Miksi sitten tämä blogi/ ruokavalio/ kaikki vaiva? Olen normaalipainoinen, liikunnallinen tyttö. Huomasin kuitenkin, että syön aivan järkyttävällä tavalla. Ehkä runsaalla liikunnalla kompensoin osan haittavaikutuksista, mutta kunnon ruokaa tulee syötyä aivan liian vähän, ja jogurtti-, leipä-, ja ennen kaikkea herkkulinjalla tulee oltua aivan liikaa. Viikonloppuisin saatan olla pari päivää syömättä lämmintä ruokaa, mutta arvaahan sen sitten illalla, ettei voi vastustaa sipsejä, limsaa, jäätelöä, karkkia... ja mitä näitä nyt on. Lisäksi kun ruokailu menee noin päin bylyä, tulee välillä (lue: liian usein) ihan ääretön himo mäkkäriin ja muihin roskamättöpaikkoihin.

Ajattelin siis lopettaa tämän oman kehoni kaltoin kohtelemisen ja tarvitsen siihen tuekseni (kyllä!) jonkun laatiman ruokalistan. Vaikka tietoa on vuosien varrella tullut oikeanlaisesta ravitsemuksesta hankittua, ja voin väittää osaavani kertoa aikalailla terveellisen ruokavalion perusteet, ei tämä tietotaito omassa arjessani oikein aina tahdo näkyä. Ehkä osasyynä on kiire: jos viikon ruokalistaa ei ajoissa suunnittele, osta oikeita aineksia, sekä viikonloppuna pohjusta viikon ruokia, eipä tule iltapäivällä väsyneenä kovin kummoisia aterioita väsättyä.

Huh. Kirjoitan tätä näköjään aika päiväkirjamaisesti. Lähinnä siksi, että vaikkei täällä kävisi yhtään lukijaa, luulen olevani jollekin tilivelvollinen, kun kirjaan juttua treeni- ja ruokapuolesta jonnekin ylös. Mutta nyt.. Ready… Stedy.. GO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti